Selkä jumissa? Kokeile näitä liikkeitä

Kun selkä on jumissa, seuraavia liikkeitä tekemällä voit helpottaa ja / tai ennaltaehkäistä jumiutumista. Paras apu jumiutuneeseen selkään on liikunta yhdistettynä hierontaan. Ammattitaitoinen hieroja osaa ottaa huomioon erilaiset selän jumit ja arvioida, mistä jumi johtuu sekä antaa jatkohoito-ohjeita kotiin.

Varaa aika Hieroja-Aseman hierojalle ja kokeile ensiapuna näitä selän jumia vapauttavia helppoja liikkeitä:

 1. ”Superman” nelinkontin
  Aloita asettumalla nelinkontin lattialle jumppamaton päälle. Ojenna samanaikaisesti oikea käsi ja vasen jalka suoraksi, sekä katso suoraan eteenpäin. Pidä tässä asennossa 1-2 sekuntia ja palauta. Toista toiselle puolelle. Tee 4x10, eli neljä kymmenen toiston sarjaa.

 2. Lantionnostot selällään maaten
  Aloita maaten selällään jumppamaton päällä. Tuo polvet koukkuun ja kantapäät mahdollisimman lähelle pakaroita. Pidä kädet hieman levällään kämmenet ja käsivarret lattiaa vasten. Pidä hartiat ja yläselkä maassa ja nosta lantiota kattoa kohti painamalla jaloilla lattiaa. Tee 4x10, eli neljä kymmenen toiston sarjaa.

 3. Selän ojennus maaten, eli ”Kala kuivalla maalla”-liike
  Asetu vatsamakuulle lattialle kädet ja jalat suorana, kohdistaen katse suoraan eteenpäin. Tästä asennosta, kohota samaan aikaan käsiä ja jalkoja irti lattiasta (Pidä koko ajan kädet ja jalat suorana!). Pidä yläasennossa 1-2 sekuntia. Tee 4x10, eli neljä kymmenen toiston sarjaa.

 4. Vatsarutistukset
  Asetu selinmakuulle lattialle jumppamaton päälle kädet ja jalat suorana. Tästä asennosta tuo jalat ja kyynärpäät koukkuun kohti napaa, pitäen alaselkä maassa. Tee liike hallitusti, pidä rutistusta 1-2 sekuntia ja palauta liike hallitun hitaasti. Tee 4x10, eli neljä kymmenen toiston sarjaa.

Edellä mainitut liikkeet ennaltaehkäisevät tehokkaasti selän vaivoja vahvistamalla koko keskivartaloa, joka on selän ryhdin kannalta olennaista. Tämän jumpan voit toteuttaa milloin ja missä tahansa ja varusteiksi riittää ainoastaan jumppamatto tai vastaava. Tee 2-3 kertaa viikossa.

Lue myös, mitä tehdä, kun niskat ja hartiat ovat jumissa.
Oletko tulossa ensi kertaa hierontaan? Lue, mitä hierojalla tapahtuu.
Lue myös hoitokuvaus klassisesta hieronnasta.