Ensikertalaisella voi olla monia kysymyksiä hieronnasta, ammattitaitoinen hieroja kuitenkin selostaa läpi hoidon, mitä on tekemässä.

Ensikertalaisella voi olla monia kysymyksiä hieronnasta, ammattitaitoinen hieroja kuitenkin selostaa läpi hoidon, mitä on tekemässä.

Mitä hieronnassa tapahtuu?

Tervetuloa hierontaan! Hieronta on kehoa ja mieltä hellivä kokemus. Saapuessasi hierontaan sinut toivotetaan tervetulleeksi ja ohjataan rauhalliseen hierontahuoneeseen.

Aluksi selvitetään hierontaan tulon syy. Useimmiten hierontaan hakeudutaan erilaisten lihasjumien tai kiputilojen vuoksi. Siksi hieroja saattaakin pyytää sinua ensin esimerkiksi nostamaan käsiäsi ylös eri tavoin, kumartumaan tai kääntämään päätäsi, jotta hän näkee onko liikeradoissasi ongelmia. Kipukohtia voidaan myös testata painelemalla eri kohdista. Kivun tai jumin kartoittamisen jälkeen hierottava asettuu hoitopöydälle.

Tämän jälkeen sovitut alueet hierotaan. Hieronnan ei kuulu sattua, erityisen tiukat alueet voivat aristaa, mutta kokonaisuutena hieronta on miellyttävä kokemus. Hieroja säätelee painetta toiveidesi mukaan ja hyvä hieroja kysyy myös kesken hoidon, onko paine sopiva.

Osana hierontaa ovat myös passiiviset venytykset ja ravistelut, jotka lisäävät hoidon tehoa ja rentouttavat.

Miksi hierontaan kannattaa tulla?

Hieronta on tehokas apu niska-­ ja hartiaseudun kiputiloihin ja selkäongelmiin, ennaltaehkäisemään muun muassa erilaisia lihas- ja nivelkipuja, päänsärkyä sekä jomotusta. Lisäksi hieronta on hyvin tehokas stressin purkaja.

Hieronta on yksi vanhimmista hoitomuodoista ja se vilkastuttaa aineenvaihduntaa, verenkiertoa ja lisää kudosten elastisuutta. Erityisesti nykypäivän istumatyö on suuri rasite keholle ja kehoa tulisi huoltaa säännöllisesti liikunnalla, hieronnalla ja aktiivisella elämäntavalla. Raskaan ruumiillisen työn tekijöille ja aktiiviliikkujille hieronta sopii erityisen hyvin palautumiseen.

Hieronta on myös erinomainen lahja tutulle tai ystävälle.

Miten hierontaan pitäisi valmistautua?

Hierontaan voit tulla omana itsenäsi. Kuumeisena hierontaan ei pidä tulla, sillä vilkastunut aineenvaihdunta voi lisätä kehossasi olevaa tulehdusta. Varaa tällöin aika muutaman päivän päähän, jotta pääset hoitamaan itseäsi heti kun olet taas tervehtynyt.

Pitääkö hieronnassa riisuuntua?

Hierottava kehonalue on hieronnassa paljaana, alusvaatteet voit kuitenkin jättää päälle. Naisasiakkaat voivat pitää rintaliivit päällä. Asiakkaalle ei saa hieronnassa tulla kylmä. Siksi kehonosat, joita ei hierota, peitellään lämpimästi peitolla tai pyyhkeellä.

Kuinka pitkän ajan tarvitsen?

Hieronta­-aika riippuu monesta seikasta. Ohessa muutama esimerkki hoitoajoista, joita voit käyttää ohjenuorana. Hierojasi voi arvioida tarvitsemasi ajan ja osaa kokemuksensa kautta ehdottaa sopivaa. Hintoja voit tarkastella lähemmin hinnastostamme.

  • Niska­hartiahierontaan voi varata 45 min.

  • Selän ja jalkojen hieronta kestää noin 60 min.

  • Koko vartalon hieronta, 90-120 min.

Hierotaanko kaikkia samoilla otteilla?

Hierontaotteet valitaan hoitotarpeen mukaan, ja voit itse aina vaikuttaa kuinka voimakkaita otteita käytetään. On tärkeää, että hieronta on miellyttävä kokemus ja antaa apua vaivaan, jonka vuoksi hierontaan tulit. Voit tutustua ennakkoon hierojiimme sivuillamme.

Hieronta on käsityöläisammatti, joten jokaisella hierojalla on oma kädenjälkensä.
Tutustu hierojiimme ja varaa aika kätevästi netissä!