Niskojen jumi on yleinen toimistotyöläisten vaiva.

Niskojen jumi on yleinen toimistotyöläisten vaiva.

NIskat jumissa - liian monella

Etenkin istumatyöläisillä ovat niskat usein jumissa, mutta samasta vaivasta kärsivät monet muutkin yksipuolisessa työasennossa työskentelevät. Hieronta on hyvä ensiapu niskajumeihin, ja yhdessä näiden liikkeiden avulla voi ehkäistä niskan jumeja.

Niskajumppaa kannattaa tehdä päivää ennen sekä päivä jälkeen hieronnan jolloin saadaan tehokkain vaikutus niska­hartian alueen lihaksille. Hieronta lisää kudosten lämpöä ja aineenvaihduntaa ja laukaisee jumeja ja kireyksiä. Niskajumppa taas on tehokas tapa pitää niskaa vetreänä ja ehkäistä kireyttä eli jumia.

Osaava hieroja ottaa huomioon asiakkaan yksilölliset tarpeet, kartoittaessaan niskan alueen vaivoja alkuhaastattelun ja liikeratatestien kautta. Hieroja-­Asemalla annamme jokaisen asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin sopivia kotijumppaohjeita alla olevan esimerkin mukaisesti.

Jos niska on jumissa, varaa ensimmäisenä aika hierojalle!

Helppo niskajumppa

  1. Pään pyörityksiä puolelta toiselle katsoen vuorotellen kummankin olkapään ylitse, 20­-50 pyöritystä rauhalliseen tahtiin.

  2. Pään sivutaivutuksia vuoropuolin, 20­-50 taivutusta rauhalliseen tahtiin.

  3. Pään nyökkäyksiä 20­-50 rauhalliseen tahtiin.

  4. Niskan venytys: Ota kiinni molemmin käsin takaraivolta, ja paina päätä eteen alas niin että leuka pyrkii koskettamaan rintaa. Hae venytys rauhallisesti tuntumaan, niin että tunnet lämpimän venytyksen suoraan niskan takaosassa, ja pidä venytystä 30 sek. Toista 3 kertaa.

  5. Niskan venytys sivulle: Istu ryhdikkäästi selkä suorana ja olkapäät rentoina katse suoraan eteenpäin. Ota oikealla kädellä kiinni vasemman korvan yläpuolelta ohimolta ja lähde hitaasti vetämään oikeaa korvaa kohti oikeaa olkapäätä. Tuo venytys tuntumaan niin että tunnet mukavan lämpimän venytyksen tunteen ja pidä siinä n. 30 sekuntia. Tämän jälkeen toista vastakkaiselle puolelle. Toista 3 kertaa.


Liikkeet voi toteuttaa hyvin vaikkapa töissä taukojumppana, tai kotona iltauutisia seuraten.