Hieronta lievittää kipua, kuntouttaa ja palauttaa. Hieronnalla voidaan myös auttaa lihasten suorituskykyä.

Tutustu Hieroja-Aseman hierojiin ja varaa aika klassiseen hierontaan.

klassinen hieronta

Klassinen hieronta on hoitotarkoituksessa käsin tehtävää kehon pehmytkudosten mekaanista muokkausta. Hoitotilanteessa käytettäviin tekniikoihin sekä hieronnan voimakkuuteen vaikuttavat hieronnalle asetetut yksilölliset tavoitteet, joihin vaikuttavat mm. asiakkaan kunto ja elämäntilanne.

Hieronta auttaa kipuun, edistää kuntoutusta ja palauttaa liikunnasta sekä urheilusuorituksesta. Hieronta vaikuttaa myös lihaksen suorituskykyä lisäävänä, kun se tehdään kudosta stimuloivaa tekniikkaa käyttäen.

Hieronnan aikana ja välittömästi sen jälkeen kudosten aineenvaihdunta (veren- ja nestekierto) vilkastuu ja kudosten joustavuus lisääntyy. Lihakset rentoutuvat, kipu lievittyy ja autonominen hermosto tasapainottuu. Unen laatu paranee ja yleinen vireystila kohenee.

Kenelle hieronta sopii?

Hieronta sopii myös kokonaisvaltaiseen rentoutumiseen ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Se on hyvä hoitomuoto pitkään jatkuneisiin työperäisiin vaivoihin ja kiputiloihin (esim. hiirikäsi, tenniskyynärpää, alaselän kivut ja iskiasvaivat, jäykkä niska, lihasspasmit, stressi ja päänsäryt).

Klassisella hieronnalla voi hoitaa lukemattomia tuki- ja liikuntaelinsairauksia.

Ammattitaitoinen hieroja ohjaa asiakkaan tarvittaessa eteenpäin ja antaa ohjeet myös itsehoitoon.

Hieronnan jälkeen on hyvä antaa kehon rauhassa palautua hieronnasta. Samana päivänä tulee välttää raskaita fyysisiä suorituksia ja huolehtia riittävästä nesteiden saannista.

Hierontaan ei pidä tulla kuumeisena tai muuten sairaana.
Jos olet epävarma, voitko ottaa vastaan hierontaa, kysy neuvoa lääkäriltäsi.

Onko sinulla niskat jumissa tai oletko tulossa ensimmäistä kertaa hierojalle?
Lue linkeistä lisää! Tavoitteelliseen urheiluun hyvä tuki on urheiluhieronta.